Skip to main content
Me Kaijansinkon Puutarhalla haluamme tehdä kesästä kauniin.
Haluamme vaalia tuotteissamme erinomaista laatua sekä tarjota asiakkaillemme ammattitaitoista ja korkealaatuista palvelua 45 vuoden kokemuksella, rakkaudesta kukkiin.
– Marko, Kalle ja Kati

1970

Kaijansinkon Puutarhan tarina alkaa 1970-luvulta, jolloin Eeva ja Reino Kaijansinkko viljelivät pellolla perunaa ja porkkanaa myytäväksi Lahden torille. Kaijansinkon Puutarhan ensimmäinen kasvihuone rakennettiin vuonna 1977, ensimmäisiä kesäkukkia varten. Kesäkukkien rinnalla viljeltiin myös tilliä, persiljaa sekä hyötykasveja, kuten tomaattia ja kurkkua. Perunoita ja porkkanaa viljeltiin kesäkukkien rinnalla kuuden vuoden ajan, kunnes vuonna 1983 Eeva ja Reino päättivät alkaa viljelemään pelkästään kesäkukkia, yrttejä ja hyötykasveja. Pikkuhiljaa asiakkaat löysivät ostoksille myös Puutarhalle Mäkelään.

1980

1980-luvulla kysynnän kasvaessa myös kastelua alettiin automatisoimaan ja vaikutteita uutuuskasveihin sekä trendiväreihin haettiin Euroopasta puutarhureiden yhteisiltä puutarhamatkoilta. Suosittu kesäkukkamuoti, amppelit sai alkunsa 80-luvulla. Puutarhalla työskenteli tuolloin noin 10 kesätyöntekijää oman väen lisäksi. Tuotteet myytiin pääsääntöisesti toreilla Lahdessa ja Heinolassa sekä yhä enemmän asiakkaat vierailivat paikan päällä puutarhalla.

1990

Vuonna 1999 tehtiin sukupolvenvaihdos. Eevan ja Reinon poika, Marko Kaijansinkko aloitti yrittäjänä. Pian Marko aloitti rakentamaan lisää viljely pinta-alaa. Vuonna 2002 purettiin vanhoja kasvihuoneita pois uusien tieltä. Ensimmäinen iso kasvihuone rakennettiin vuonna 2005, joka oli pinta-alaltaan 1300 neliömetriä.  Viljely pinta-alan kasvaessa myös valikoimaa pystyttiin laajentamaan. Kysyntä kasvoi ja siihen oli vastattava.

2012

Kasvava viljelypinta-ala tarkoitti myös sitä, että oli myös kehiteltävä energiatehokasta viljelyä. Kotimaisella hakkeella toimiva lämpökeskus rakennettiin vuonna 2012, jolloin luovuttiin kokonaan öljyllä lämmittämisestä. 2010-luvulla iso muutos koettiin myös siinä, että torit muuttuivat kannattamattomiksi. Myynti siirrettiinkin yhä nykyisin toimiviin pihamyymälöihin, jotka sijaitsevat Heinolan ja Lahden Launeen K-Citymarkettien pihoilla.

2014

Vuosina 2014-2019 rakennettiin neljä uutta kasvihuonetta. 2014 puutarhan yhteyteen avattiin kesäkahvila, joka oli ollut asiakkaiden toiveena pitkään. Puutarhasta tuli retkikohde, jossa jaksaa viihtyä pidempäänkin ostoksilla.

2020

Vuonna 2020 rakennettiin kasvihuoneista suurin, 2100 neliömetriä. Tällä hetkellä kokonais viljely pinta-alaa puutarhalta löytyy noin 9000 neliömetriä ja kasvihuoneita kahdeksan. Vuosina 2020-2021 kokeiltiin verkkokauppaa ja kotiinkuljetuksia, jotta pystyimme palvelemaan myös eristyksessä olevia asiakkaitamme. Tällä hetkellä puutarhalla työskentelee yrittäjän Marko Kaijansinkon lisäksi seuraava sukupolvi, lapset Kalle ja Kati Kaijansinkko ja toimintaa kehitetään koko ajan eteenpäin!